Mexikó - Playa del Carmen

Chichén Itza, a turistacsapda

Chichén Itza, a turistacsapda

Bár a Mirador-blog már megélt 648 bejegyzést, egyik sem foglalkozott Mexikó legismertebb látnivalójával, Chichén Itzával. Ennek az az oka, hogy a blog indulása óta nem hozott erre minket a kalandvágy, de most, hogy egy csapattal a Yucatán-félsziget körbeutazására adtuk a fejünket, Chichén Itza is az utunkba került. Mivel nekem vannak korábbról élményeim a romvárossal kapcsolatban, leírhatom, hogy ez az a hely, ahová a jövőben nem fogok visszavágyni. A tömegturizmus és a rájuk berendezkedő árusok sokasága egyszerűen lenullázza az élményt, az ember nem csinál mást, csak gépszerűen kattintgat, és várja, hogy vége legyen a romok bejárásának. Pedig Chichén Itza akár jó is lehetne...

Soha többé mexikói karácsonyt!!!

Soha többé mexikói karácsonyt!!!

A külföldön karácsonyozás mindig nehéz, de sehol nem olyan penetráns, mint a Yucatán-félszigeten. Jellemzően nem szeretem az ünnepeket, mert stresszesek, de annál idegtépőbb "ráhangolódásnál", mint amin Mexikóban mentünk keresztül két pici gyerekkel, semmi nincsen. Pár nap alatt meggyűlöltem a teljes Maya Riviérát, mindenkit, aki itt él és nyaral, és ez az a pillanat, amikor kijelentem, hogy az Airbnb oldalát soha többé nem nyitom meg. Azért volt jó része is az elmúlt napok kanosszájának: Xpujil romvárosa.

Maja romok Gringolandia árnyékában

Maja romok Gringolandia árnyékában

Rezsimigránskodunk Mexikóban! Az Európában kialakult helyzet miatt már októberben útra kelünk, hogy a telet Közép-Amerikában vészeljük át. Cancúnban kezdünk, majd Playa del Carmenbe tesszük át a székhelyünket. A Maja Riviéra nagyvárosai ezúttal sem nyerik el a tetszésünket, de El Meco és Playacar romvárosai miatt érdemes mindenkinek erre kanyarodnia.